Alaphang – Szeretve vagyunk

Közzétette: | Ekkor: 2017. február 1. | Itt: Egyéb | 0 hozzászólás

Alaphang  – Szeretve vagyunk

Amikor kis családommal szeptemberben három hónapra nekivágtunk Amerikának, tele volt a szívem aggodalommal. Vajon hogyan fogunk boldogulni több ezer kilométerre az otthonunktól? Hogy fogja kibírni örökmozgó négyévesünk az egész napos repülőutat? Kire számíthatunk majd, ha baj van? Sikerül-e legyőznünk a nyelvi akadályokat? És jöttek, jöttek vég nélkül a „mi lesz, ha…” kezdetű kérdések is. Mi lesz, ha a gyerekek betegek lesznek? Mi lesz, ha a szeretteinkkel történik itthon valami…?

Az utazás előtti éjszaka szinte alig aludtam, annyi minden zakatolt a fejemben. Amikor újra meg újra maguk alá akartak gyűrni a félelem hullámai, egy igevers jutott az eszembe – azon a képeslapon állt, melyet a középső lányom kapott búcsúzóul a tanító nénijétől. Így szólt: „Békében fekszem le, és el is alszom, mert csak te adod meg, Uram, hogy biztonságban élhessek!” (Zsoltárok 4,9) Igen, nyugodtan lehunyhatom a szemem – mondogattam magamnak. Nem nekem kell kézben tartanom az életemet. Bátran rábízhatom a dolgaimat a mindenség Urára.

Jó ezt újra meg újra tudatosítani magunkban: Isten kezében tényleg biztonságban van az életünk. Fenyegethet minket ezerféle rémhír a nagyvilágból, nyomaszthat bennünket bármilyen nehézség, semmi sem történhet velünk az ő tudta nélkül. Ahogy másnap ültem a repülőgépen, és néztem az alattam elsuhanó kocsikonvojt, azon töprengtem: a mi mennyei Édesatyánk azt mondja, hogy számon tartja még a hajszálainkat is. Ismeri annak a több száz autóvezetőnek az összes gondját-baját, akik most ott araszolnak lent a dugóban. Mint ahogy azokét is, akik a sokemeletes házak mélyén rejtőznek, vagy akik apró hangyaként szaladgálnak az utcákon, de azokét is, akik itt ülnek körülöttem a repülőn…

Nem vagyunk magunkra hagyva ebben a titkokkal teli, gyakran félelmetesnek tűnő világban. Szeretve vagyunk – ahogyan „a derű püspöke”, Beer Miklós fogalmaz decemberi számunkban a vele készült beszélgetés során. Ugyanebben erősít meg minket pszichiáter szakértőnk vagy a sokak által ismert és kedvelt lelkipásztor, illetve egyik állandó szerkesztőségi tagunk is, és szintén ezt húzza alá több más írásunk. Kívánom, hogy melengesse meg Olvasóink szívét is a téli hidegben ez a gondolat! Erősítse meg lankadó lépteiket, töltse be élő reménységgel a karácsonyukat és az előttük álló új esztendőt!

Győri Virág

főszerkesztő

Family 2016/4.

Válasz írása

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.