Az elveken túl – Family-klub Parti Judittal és Ferenccel

Közzétette: | Ekkor: 2017. november 20. | Itt: Kettesben, Kiemelt, Mélybenéző | 0 hozzászólás

Az elveken túl – Family-klub Parti Judittal és Ferenccel

Mi tesz két ember, ha Isten válasza a kérdéseikre ellentétes mindazzal, amit Istenről és Istentől tanultak? Hogyan lehet kezelni, ha minden emberi érv és egyházi szabály ellenére Isten határozottan és megkerülhetetlenül mutat „szabályszegő” utat? Ezt a nagyon bonyolult kérdést boncolgattuk a legutóbbi Family-klubon, 2017. november 17-én a D18 Kávézó és Könyvesboltban.

Parti Judit és Ferenc története ellentmond minden rációnak. Külső szemlélőként lehetne az önbecsapás vádjával is illetni őket, hiszen egy válás vezetett ahhoz, hogy ma egy családot alkotnak. A válás pedig – mindannyian megtanultuk – nincs összhangban Isten akaratával. Legalábbis a mi fogalmaink szerint. Mert Istennek semmi sem lehetetlen.

Kölcsönszemüveg rovatunk gazdái számára ez az életesemény ugyanis csak egy illusztráció ahhoz, hogy valami sokkal fontosabbról beszéljenek. A válás és újraházasodás szenzációján túl ahhoz a kérdéshez érkezünk el, hogy mennyire merjük magunkat vezetni hagyni. Ahhoz, hogy egy ilyen –számukra is irracionális – utat elfogadjanak Isten kezéből, ő már előbb megágyazott a lelkükben. Előadásukat ezért sem a válás taglalásával, hanem hitre jutásuk történetével indították, amely minden további esemény alapja. Judit és Ferenc egyéni útja az Istenhez való mélységes ragaszkodás és hűség következtében találkozott, és közös imáik, küzdelmeik érlelték kapcsolattá.

Üzenetük sem a válás legitimizálása, hanem valami sokkal fontosabb: „Az Isten egyéni utat készít neked. Annyira szeret, hogy pontosan tudja, mit akar neked adni, még ha ez számodra ésszel felérhetetlen is.”

Czap Villő

Válasz írása

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.