Barion Pixel
bezár

Keserűből édeset

Nagy örömmel vettünk részt régi szerzőnk, Révész Szilvi első könyvének bemutatóján 2018. január 26-án. Mindig nagy öröm, ha kiadónk vagy magazinunk munkatársából szerzőnkké is válik valaki. Szilvi a Baptista Szeretetszolgálat kommunikációs igazgatójaként már sok-sok történetet írt az asztalfióknak, mikor egy sorsfordító találkozásnak köszönhetően a Family magazin állandó szerzője lett. Azóta is elgondolkodtató, lélekkel teli írásokkal gazdagítja olvasóinkat. A könyvbemutatón ezért Győri Virág főszerkesztőnk kérdezte izgalmas útjáról.„A hit pedig a reménylett dolgoknak valósága, és a nem látott dolgokról való meggyőződés.” Zsid 11,1

Fiatalként ebbe az igébe kapaszkodva jutott hitre, majd négy gyermekes lelkipásztor-feleségként lelki és fizikai értelemben is megjárta a világot, mígnem egy felkérésre válaszolva elhívást kapott, hogy nőkről nőknek beszéljen. Lelkigondozóként különösen sok krízist kísért figyelemmel, ez indította arra, hogy ezek közös gyökerét keresse.

A krízis tartós nehézség, amelyre nem készül fel az ember, de választ kell rá adni. Nagyobb változások előtt természetes, mindenkivel megtörténik. Szembesülhetünk ugyanakkor kapcsolati krízissel, nemzetközi krízissel, hit-krízissel is. Saját élményének analógiájára egy londoni körforgalomhoz hasonlította a kríziseket. Sokféle kiút lehet, nem csak egyetlen jó megoldás. Ugyanakkor nem kerülhetjük el a lehajtósávon, mert az nem vezet közelebb a probléma megoldásához. Minden kompromisszum olyan, hogy a probléma előbb-utóbb újra kopogtat. A kérdés inkább az, hogy hogyan reagálunk rá és hogyan vonjuk bele Istent a kiút megtalálásába.

Tudnunk kell, hogy a hullámvölgyek nem mindegyikének mélyén fakad forrás – vagy, mert nem várjuk meg, vagy, mert nem arra folytatódik az életünk. Van, hogy csak abban bízhatunk, hogy Isten végigvisz rajta. De abban bízhatunk.

A szerzőről


Lapozzon bele a legfrissebb lapszámunkba!

Nincs hozzászólás

Hozzászólást írok

Hozzászólás szövege
Írd be a neved
E-mail címed

Story Oldal