Barion Pixel
bezár

19 filléres randiötlet, bárhol jársz az országban

Amikor nyaralunk, értelemszerűen a családi élet kerül a középpontba. Ne felejtsük el azonban, hogy a jól működő család alapja a jól működő házasság. Ha nagyszülőkkel vagy barátokkal vagyunk, talán elosonhatunk pár órára, hogy a nyaralás ne csak a testünket, lelkünket, szellemünket, hanem a párkapcsolatunkat is feltöltse. Összeállításunkban most olyan ötleteket hoztunk, amelyekből bátran választhatunk, akármerre is járjunk az országban.

  1. Bács-Kiskun megye, Hajós: Borozás és séta a Pincefaluban

A Villányi borvidéken található a hangulatos kis falu. Utcácskáin sétálva biztosan találunk egy tetszetős pincét, ahol megkóstolhatjuk a helyi borokat.

  1. Baranya megye, Pécs: Piknik a Tettyén

Pécs frekventált városrésze, a Tettye, a helyiek és a turisták kedvelt kirándulóhelye. Elhelyezkedésének köszönhetően csodás innen a naplemente, de napközben is romantikus helyszín nagy beszélgetésekhez.

  1. Békés megye, Gyula: Sütizés a Százéves Cukrászdában

Magyarország második cukrászdája édes randihelyszín, ha valaki Gyulán jár. A sütemény és kávé mellé természetesen kötelező elem a beszélgetés. Ne feledjük el, hogy mindez csak díszlet ahhoz, hogy újra egymásra hangolódjunk!

  1. Borsod-Abaúj-Zemplén megye, Miskolc: Kisvasúttal a Szalajka-völgybe

Ha kicsit több időnk van egymásra, érdemes az odautat sétálva megtenni, hiszen az erdő csendjében a lelkünk is jobban egymáshoz tud simulni. A Fátyol-vízesés belőlünk is kimoshatja az egymás iránti neheztelést, hogy újult erővel, egymásba kapaszkodva robogjunk vissza a hétköznapokba.

  1. Csongrád megye, Szeged:  A „Sárga”-út, ami visszavezet egymáshoz

Az egyszerűen csak „Sárga” néven emlegetett Felső-Tisza-part távol van Szeged nyüzsgő, bohém belvárosától. Érkezhetünk biciklivel és pikniktakaróval, de felkereshetjük a Kiskőrössy Halászcsárdát is egy tányér hamisítatlan, szegedi halászléért.

  1. Fejér megye, Székesfehérvár: Romantikus csónakázás

Egy csónakban evezünk, habár néha ellenkező irányba. Egy igazi, romantikus randevú viszont segíthet egy irányba állítani az evezőinket. Persze ehhez érdemes beszélgetni is. 😉

  1. Győr-Moson-Sopron megye, Fertőrákos: Barlangszínházi este

Baradlay Richárddal és Palvicz Ottóval ugyan nagy valószínűséggel nem futunk össze, de egymással vívott csörtéinkben letehetjük a kardot egy romantikus színházi előadás hatására.

  1. Hajdú-Bihar megye, Debrecen: Fagyizás a Nagyerdei parkban

A nemrég rendbe hozott Nagyerdei park tavának partján sétálva elengedhetjük a minket aggasztó gondokat, kinyílhatunk a párunk számára, és megoszthatjuk vele a céljainkat, vágyainkat, aggódásunkat.

  1. Heves megye, Eger: Borozás a Dobó téren

Nyári estéken csak úgy zsong a Dobó tér a sok pártól, fiataltól, turistától. Néha jó ebbe is belemerülni, csak nézni másokat és a megfigyeléseinket megosztani a párunkkal, mert ezekből alakulhatnak ki a legjobb értékrendi beszélgetések. A teraszos bisztrók és vendéglők pedig a vidék legjobb boraival üdíthetnek fel.

  1. Jász-Nagykun-Szolnok megye: Terápiás Tisza-tó-túra

Aktív pároknak egész napos élmény is lehet a Tisza-tó körbetekerése. Egy ilyen túrán óhatatlanul felszínre törnek a mélyben lappangó nehézségek, de a különleges környezet rugalmasságot is ad ezek kezelésére. Terápiás túra.

  1. Komárom-Esztergom megye, Tata: Piknik az Angolkertben

A tatai Angolkert gyönyörű! Akár nyáron, akár télen jár erre az ember, biztos lehet benne, hogy egy tókerülő séta a testét és lelkét egyaránt felüdíti. Egymás újra felfedezése lehet a bónusz ajándékunk.

  1. Nógrád megye, Hollókő: Népmesei séta

Hollókőre amint beteszi az ember a lábát, máris egy alternatív valóságba kerül. A párkapcsolatunknak ez a megváltozott környezet csak jót tehet! Ha esőre fordul az idő, a Hollóköves Kávézóban menedékre lelünk.

  1. Pest megye, Vácrátót: Beszélgetés a botanikus kertben

Magyarország fajokban leggazdagabb botanikus kertje nemcsak a természetről, hanem az egymásról való tudásunk bővítésére is lehetőséget ad. Vigyünk magunkkal kérdéseket (ajánljuk korábbi cikkünket), amelyek segítségével közelebb kerülhetünk a párunkhoz.

  1. Somogy megye, Kaszó: Séta a Lombkorona-tanösvényen

Kaszó személyes kedvencünk, mert kicsiknek és nagyoknak egyaránt más perspektívát ad. A fák lombjai közt kiépített úton végigsétálva az életünket és a házasságunkat is más nézőpontból szemlélhetjük.

  1. Szabolcs-Szatmár-Bereg megye, Kisvárda: Várszínházi este

Egy színházi élmény új inspirációkat ad az embernek, tágítja a horizontját, megváltozathatja a látásmódját. A kapcsolati elfejlődések jelentős részénél a megváltozott érdeklődés, a közös élmények hiánya a vezető ok. Közös inspirációkkal közös irányba fejlődhetünk egyenként, de mégis együtt.

  1. Tolna megye, Szekszárd: Borkóstolás

Szekszárdon kötelező program a borkóstolás. Magyarország történelmi bortermő területén számos pince kínálja borát és programjait. Egy jó vörösbor pedig a jó beszélgetés egyik fontos tartozéka.

  1. Vas megye, Velemér: Áhítat  kettesben a Szentháromság-templomban

Talán nem véletlen, hogy ebben az Árpád-kori, pici templomban olyan sokan szeretnének házasodni. A „fények temploma” elképesztő a maga kicsiségében és fenségességében. Aki ide belép, elnémul, és ezt a néma tiszteletet kilépve is megőrzi. Mi más lenne jó alap az egymásra hangolódásban?

  1. Veszprém megye, Tés: Romantika a szélmalmok között

Magyarországon szokatlan látvány a holland típusú szélmalom, ám a Tési-fennsíkon kettő is épen maradt belőlük. Azt pedig magyaráznunk sem kell, hogy egy egyedi szélmalomban mi a romantikus, ugye?

  1. Zala megye, Keszthely: Séta a kastélykertben

Grófok és grófnők, hercegek és hercegnők koptatták a Festetics-kastély padlóját és kertjét. Egy napra mi is lehetünk arisztokraták itt – és maradhatunk arisztokratikusan igényesek a házasságunkban.

 

Csodás órákat és egymásra találást kívánunk!

Címkék: , , , ,

A szerzőről


Lapozzon bele a legfrissebb lapszámunkba!

Nincs hozzászólás

Hozzászólást írok

Hozzászólás szövege
Írd be a neved
E-mail címed

Story Oldal