Szerkesztői köszöntő: Mi lapul a bőrönd mélyén?

Mikor e sorokat írom, még kétségbeejtően távolinak tűnik a nyári szünidő. Igaz, hogy a naptár szerint mindjárt vége a májusnak, de addig még túl kell élni kismillió dolgozatot, évzáró előadást, bemutatót, osztálykirándulást, bizonyítványosztást, ilyen-olyan – szigorúan kézműves! – búcsúajándék elkészítését, úgyhogy a nap huszonnégy órájába megpróbálunk belegyömöszölni még legalább ugyanennyit. Mire azonban Olvasóinkhoz megérkezik ez a lapszám, reménység szerint már látszódni fog az alagút vége: karnyújtásnyira lesz a vágyott vakáció.

 

Anyatársaimmal innentől csomagoló üzemmódra váltunk. Pakolunk kis táskába, nagy táskába, bőröndbe, hátizsákba. Nagyszülő-látogatásra, kisebb kiruccanásokra, táborokra, közös családi nyaralásra… Bizony észnél kell lennünk, hogy ne maradjon ki semmi fontos a cókmókokból, hiszen elég bosszantó tud lenni, amikor kiderül, hogy a táborozót fél pár papuccsal indítottuk útnak, vagy ha az országhatárnál vesszük csak észre, hogy az egyik családtag útlevelét a konyhapulton hagytuk…

Kicsit hasonlóképp vagyunk mi is itt, a Family háza táján: hónapok óta lázasan készülődünk, mert azt szeretnénk, hogy Olvasóink nyári „bőröndjéből” ne felejtődjön ki semmi lényeges, és a lap végére érve lehetőleg egyiküknek se legyen hiányérzetük.

Nézzünk csak egy gyors leltárt, hogy mi mindent is csomagoltunk ebbe a számba! Például egy remek interjút Gundel Takács Gáborral. Egy elgondolkodtató írást arról, hogy mik állhatnak a féltékenység hátterében. Egy izgalmas cikket arról, hogy milyen biokémiai anyagok rejtőznek a szerelem különféle szakaszai mögött. Életszagú tapasztalatokat egy hétgyerekes család nyaralásairól. Hasznos tanácsokat a családi költségvetés megtervezéséhez. És szokás szerint különleges élettörténeteket: az Iván családról, akik egy jól menő kertészeti vállalkozást vezetnek, emellett házaspáros konferenciákat is szerveznek; vagy Máriáról és Ferencről, akiknek szívügyük az abortuszon átesett nők lelki gyógyulása…

De lapul még sok más érdekes cikk is a „bőrönd” mélyén, arra várva, hogy megtalálja az utat Olvasóink szívéhez – hogy elgondolkodtassanak, kérdéseket ébresszenek, bátorítsanak vagy megnevettessenek. Mielőtt behúznánk a cipzárt, hadd tegyek egy kívánságot is a csomagukba: legyen ez a nyár a teljes testi-lelki feltöltődés ideje mindannyiuk számára!

Győri Virág

főszerkesztő

Family 2017/2.