Barion Pixel
bezár

Te is meghívást kaptál!

Vasárnap délutánra kedves meghívást kapott a Family a Pure – You are called Anya-lánya Teaház rendezvényére.

A Pure-ról már többször írtunk lapunk hasábjain, de ez volt az első alkalom, hogy személyes élményt is szereztünk róluk. Méghozzá igen megragadó élményt.

ADSC07858z ifjúságnevelő mozgalom nagy hangsúlyt fektet a szülőkkel való kapcsolat erősítésére. Nőként különösen fontos, milyen értékeket, üzenetet, példát kapunk az édesanyáktól és mit tudunk édesanyaként átadni lányainknak – vagy éppen fiainknak. Az Anya-lánya teaház egy olyan rendezvény, ahol mindennek kifejezésére kapnak lehetőséget a fiatal lányok és édesanyjuk.

A Pure programjának négy alappillére van: élmény, közösség, lelkiség, személyiségfejlesztés; a legmeghatározóbb élmény maga a közösség. Közösség egymással, közösség a külvilággal, családdal, édesanyánkkal. Az alappillérek kicsiben, a teaház programjában is megjelentek: Bárányos Edit coach, a Pure szakmai projektvezetője elgondolkodtatta a résztvevőket, feladataival pedig új kapukat nyitott lányok és édesanyjuk kommunikációjában. Az egyes asztalok szórakoztató műveltségi kvíz keretén belül mérhették össze tudásukat. Kis Brigitta, programfelelős köszöntője és rövid videók erősítették a hölgyek kapcsolatát a program szellemiségével és természetesen helyt kapott a lelkiség is, hiszen a Jóistennel való kapcsolat erősítése a Pure egyik alapvető célkitűzése.

A Kongresszusi Központ bájos ifjú és örökifjú hölgyekkel megtelt, elegánsan feldíszített termében szellem és léLEV_3516lek egyaránt felüdülhetett a délután folyamán. Újságíróként igen megható volt hallgatni azt, ahogyan édesanyák lányaikról, lányok az édesanyjukról beszéltek. Valami különleges, légies finomság volt a szavak, tekintetek és érintések, a másik vallomására megcsillanó könnyek mögött. Csodálatos nőket ismerhettem meg, akik női energiájukat nem sajnálják a közösség szolgálatába állítani, akik az otthonuk lelkei és azzá teszik lányaikat is, akik egyetem, munka, párkapcsolat mellett is fontosnak tartják, hogy fiatal lányokat vezessenek önként és szeretetből.

Még külsősként is felüdülés volt az Anya-lánya Teaházon részt venni. Fiús anyukaként csak bátorítani tudom anyatársaimat, hogy 14-16 éves lányaikkal vegyenek részt ezen a 2 éves programon. Vagy, ha épp nincsen lányuk, szeretettel várják az édesanyákat is önkéntesnek: az ország számos területén van lehetőség arra, hogy  a csapatok életének aktív részesévé váljon az ember. További információt itt lehet szerezni az önkéntességről: http://youarecalled.hu/jelentkezz-onkentesnek Mert mindannyian meghívást kaptunk Istentől megélni és továbbadni a nőiségünket!

Címkék: , , , , , ,

A szerzőről


Lapozzon bele a legfrissebb lapszámunkba!

Nincs hozzászólás

Hozzászólást írok

Hozzászólás szövege
Írd be a neved
E-mail címed

Story Oldal