Barion Pixel
bezár

Beszélgetés László Viktorral, az Ez az a nap! főszervezőjével

2000 óta minden évben eljön a nap, „amit az Úr rendelt nekünk”, amikor kicsik és nagyok, hívő keresztények és Isten-keresők találkozhatunk, és együtt dicsőíthetjük Istent. Az idén „nagykorúvá vált” Ez az a nap!-ról a főszervezőt, László Viktort kérdeztük.

Milyen céllal, hittel, vízióval indult a rendezvény?

Az alapgondolat a ’90-es évek végén egy budapesti lelkészkörben fogalmazódott meg, amelyben negyven-ötven, különböző felekezetű lelkipásztor találkozott rendszeresen. Ott született meg a vágy, hogy jó lenne, ha minden évben lenne egy olyan nap, amikor mi, keresztények minél többen összegyűlnénk, Isten szeretetéből töltekeznénk, és ezzel a külvilág felé azt is demonstrálnánk, hogy a hívő emberek vidámak, összetartanak, van küldetéstudatuk, tudnak együtt imádkozni a nemzetünkért, és bátran hirdetik az evangéliumot.

Az ötletet tett követte. 2000-ben először egy közös felvonulást tartottunk, mely a Tabánban egy dicsőítő imádsággal zárult, ahol huszonötezren voltunk. Ez akkora lendületet adott számunkra, hogy úgy éreztük: Isten akarja ezt a mozgalmat. Azóta is minden év egy külön csoda számunkra. 2000 és 2010 között még szabadtéren tartottuk a rendezvényt, 2010 óta pedig a Budapest Aréna ad otthont az Ez az a nap!-nak, így egy sokkal színvonalasabb környezetben és sokkal komolyabb programmal tudunk kiállni. A célunk ugyanis nemcsak az, hogy professzionális zenei élményt nyújtsunk a résztvevőknek, és fellépési-bemutatkozási lehetőséget biztosítsunk a keresztény zenészeknek, hanem hogy hirdessük az evangéliumot.

Kiket várnak június 2-án a Budapest Sportarénába?

Elsősorban a fiatalokat szeretnénk megszólítani, de szeretettel várunk mindenkit nullától százéves korig. Külön programokkal készülünk a gyerekeknek, családoknak; az a célunk, hogy mindenki otthon érezze magát nálunk.

Mire számíthat az, aki ellátogat az idei Ez az a nap!-ra?

Ismert magyar és külföldi előadók érkeznek hozzánk: Pintér Béla, Csiszér László, Prazsák László, Dobner Illés, Oláh Gergő, a Hidden Kingdom szimfonikus zenekar lesz a nyitány, ott lesz Andelic Jonathan, Eddy néhány rappel, a PZM zenekar és Balogh Mihály, illetve a David Crowder Band. Úgy építettük fel a körülbelül hatórás programot, hogy mind stílusában, mind hangzásvilágában változatos legyen.

A rendezvényt egy 24 órás dicsőítés előzi meg, mely pénteken kezdődik egy külön teremben. 18-20 zenekar váltja majd egymást egész éjszaka. Szombaton délután egy órától nyílik a Misszió Expó, amelyen különböző missziós társaságok, szervezetek mutatkozhatnak be. A zenészeknek pedig egy szemináriumot tartunk, amelyre a Worship Centralt – az Alpha Kurzus fantasztikus dicsőítő zenekarát – hívtuk meg.

Egy olyan világban, ahol mindenki egyéniség akar lenni, és különbözni szeretne a másiktól, mit adhat a hívő emberek közötti egység?

Nekem az egész elhívásomban és szolgálatomban az egység az egyik legfontosabb kulcsszó. Ha eljön közénk az Ez az a nap!-ra egy kívülálló, akit teljesen hidegen hagynak a felekezeti különbségek, egy délután alatt megtapasztalhatja, hogy teljesen eltérő keresztény háttérből érkező emberek képesek egységben dicsőíteni az Istent. Mi a sokszínűségünk mellett elsősorban azt szeretnénk megmutatni, amiben egyek vagyunk – és ez nem más, mint Jézus Krisztus.

 

Címkék: , ,

A szerzőről


Lapozzon bele a legfrissebb lapszámunkba!

Nincs hozzászólás

Hozzászólást írok

Hozzászólás szövege
Írd be a neved
E-mail címed

Story Oldal