Barion Pixel
bezár

5 sminktipp Ujlaki Mártitól

A smink óriási találmány, de messze nem a lényeg! Még csak nem is a hab a tortán, inkább a ráaggatott koktélcseresznye. Sokkal fontosabb, hogy a belső emberünk helyreálljon, amit majd a külsőnk ragyogása is lekövet. A jó smink voltaképpen ráadás, de semmiképp sem egyenlő azzal, hogy hibátlanná varázsoljuk az arcot.

  1. Fogadjuk el, hogy egyikünknek sincs tökéletes arcbőre. Épp ezért nem érdemes minden apró egyedi jellegzetességet, szeplőt, anyajegyet elfedni. Azon túl, hogy a többrétegnyi alapozó alatt „fullad” a bőrünk, cserébe kapunk egy hibátlan, természetellenes, minden egyediséget nélkülöző felületet.
  2. Azt se felejtsük el, hogy a kor előrehaladtával egyre kevésbé jöhetnek szóba a sötétebb árnyalatok, mert törötté, fáradttá teszik az arcot. A szem körüli karakteresebb ráncok miatt nehézkessé válik egy erősebb szemsmink.
  3. Ami a fáradt tekintetet, karikákat illeti, a nők többsége rögtön a korrektor után nyúl, pedig egy matt fehér szemhéjpúder optikailag „csodákra” képes. A szemfestésnél és a fáradtság eltüntetésében a legjobb barátunkká válhat.
  4. Alapvetően akkor tudunk a leginkább felszabadultak lenni, amikor magunkénak érezzük azt a ruhát vagy sminket, amelyben vagyunk. Soha ne erőltessünk magunkra semmi olyat, ami idegen, amiben nem ismerünk magunkra, mert kényelmetlenül fogjuk magunkat érezni, és az nyomot hagy a viselkedésünkön is.
  5. Jó, ha vannak kedvenc színeink és sminkelési technikáink, de azért nem árt egy őszinte barátnő véleményét kikérni. Mert lehet, hogy ami számomra komfortos, az a külső szem számára nem túl tetszetős. Érdemes megtalálni azt a középutat, amelyben én is jól érzem magam, és amely által a külvilág számára is harmóniát sugárzok.

 

Mártival készült interjúnkat ITT olvashatjátok!

A szerzőről


Lapozzon bele a legfrissebb lapszámunkba!

Nincs hozzászólás

Hozzászólást írok

Hozzászólás szövege
Írd be a neved
E-mail címed

Story Oldal