Barion Pixel
bezár

Motiváció becsöngetés utánra

Ami gyerekként mumus volt, azt anyaként már egy kicsit vártam. Na, de nem volt még olyan régen a diákélet, hogy ne emlékeznék rá, milyen szájízzel kezdődik sokszor a szeptember…! Segítsünk gyerekeinknek, hogy egy kicsit édesebben induljon a tanév – akár szó szerint is.

Üljünk össze családilag, és jegyezzük fel „hivatalosan”, ki mit szeret az őszben. (A semmi nem jó válasz 😉 A kisebbek kedvéért el is lehet nevezni a családi megbeszélést, a tiniknek viszont már biztosan ciki lenne egy „Ősz-népi Kupaktanács” :). Mit szeret enni? Milyen programot szeret ilyenkor? Melyik a kedvenc őszi gyümölcse, zöldsége? Írjuk össze, és ha csak lehet, valósítsuk is meg, mire beköszönt a tél.

Gondolatébresztőnek néhány lehetőség:

  • Süssünk együtt gesztenyét, vagy ha van rá lehetőség, tábortűznél pillecukrot: ezt aztán két kekszdarab közé behúzva boldogan elmajszolhatják a gyerekek. (Is.)
  • Próbáljunk minél szebb (és persze finomabb) almás pitét sütni: díszítsék a gyerekek a pite tetejét, ahogy szeretnék: levélformákkal, szívecskékkel, vagy szurkáljanak bele mintákat.
  • Valami sütőtökös is mindenképp legyen! Tejjel-mézzel turmixolhatjuk reggelire is, levesnek pedig sokféleképp variálható zöldségekkel, gyümölcsökkel.
  • Ha már otthon jókat ettünk, ideje kimozdulni is: egy kirándulást kössünk össze piknikezéssel, és adjuk meg a módját! Legyen ez igazi ünnep, finom falatokkal, gyerekpezsgővel, szép takarón, kosárból – apropót biztosan találunk hozzá.
  • Csatlakozzunk egy gombásztúrához, ahol szakértő mutatja meg a fajtákat: már gyerekeknek is szerveznek ilyet. Egészen más ízű ám a saját szedésű gomba, főleg egy kiadós túra után…!
  • Mehetünk mi is szüretelni, sok helyen van rá lehetőség, vagy szedd magad akciókra, még olcsóbb is úgy az alma télire. És persze ez is nagyobb élmény, mint a zöldségestől megvenni.
  • És mi lehetne jobb időpont a lovaglás kipróbálásához, mint az ősz? Készüljünk egy termosz meleg teával, jól fog esni néhány kör után – a pacinak meg vihetünk almát, répát, barátságunk jeléül.
  • Rossz időre pedig tervezhetünk mese- vagy filmnéző estét. Válasszunk a lehető legnagyobb egyetértésben, és ne felejtsünk el hozzá forró csokit készíteni!

És hogy ne jövő nyárig kelljen visszaszámolni, tűzzünk ki egy mininyaralást az őszi szünetre is, szigorúan naptárba vésve (apának is!). Lehet az akármilyen kis kikapcsolódás vagy pár napos őszölés, a lényeg, hogy lehessen várni, készülni rá még „belátható” távolságon belül. A mi titkos tervünket nem árulom ám el, nehogy már mi ne férjünk be a szaunába! 😉

A szerzőről


Lapozzon bele a legfrissebb lapszámunkba!

Story Oldal