Barion Pixel
bezár

Hány manust mentettél?

Lassan véget ér a „bajuszos hónap” és vele a movember kampánya, amelyben arra figyelmeztetnek a dekoratívan meghagyott arcszőrzetek: férfiaknak szűrővizsgálatra menni fontos. Felelős. Férfias. 

Minden családban megvan a rangsor: elsőként a gyerekeket visszük orvoshoz, sokszor már a legapróbb jelre is. Aztán, ha már nagyon kellemetlen valami, az anyuka is elmegy kivizsgáltatni magát. Na, és az apák, férfiak? Ők azok, akiket sokszor noszogatva sem lehet rávenni a háziorvos-látogatásra – már ha egyáltalán van nekik. Pedig ha már kiderül, hogy nagy baj van, mindent megtennének ők is, hogy visszanyerjék az egészségüket…!

Ha lett volna sok-sok évvel ezelőtt ilyen kampány, talán anyai nagyapám is eljut időben orvoshoz. Akkor talán neki is lett volna még ideje unokázni – így viszont alig emlékszem már rá, négyéves voltam, amikor meghalt.  

Férfiak, apák, nagypapák, ha magatok miatt nem is, menjetek a gyerekeitek, unokáitok miatt! Nem csak „egy kereset” esne ki nélkületek egy családból: felelősek vagytok a rátok bízottakért, hogy felnevelhessétek őket, hogy focizhassatok velük sokat, és még sokáig fordulhassanak hozzátok, ha segítség kell. 

A szerzőről


Lapozzon bele a legfrissebb lapszámunkba!

Story Oldal