Barion Pixel
bezár

Ez volt az a nap!

Életre szóló, különleges élményben lehetett részük mindazoknak, akik 2022. július 23-án részt vettek az Ez az a nap! jubileumi alkalmán.

Az eseményt eredetileg 2020 júliusában, a 20. Ez az a nap!-on szerették volna megtartani, ám a járványhelyzet nem tette lehetővé, ezért kétszer is el kellett halasztani. Idén azonban a rekkenő hőség sem jelenthetett akadályt abban, hogy a rendezők több mint húszéves álma megvalósulhasson.

Déltől folyamatosan özönlöttek a vendégek az ország minden tájáról, sőt a határon túlról – így a háború sújtotta Kárpátaljáról –, illetve messze földről hazánk legnagyobb stadionjába, a Puskás Arénába, mely zsúfolásig meg is telt. A több mint nyolcórányi program rendkívül színes, gazdag volt. Egyetlen percig sem lehetett unatkozni: a legnevesebb amerikai, angol és ausztrál dicsőítő zenészek, énekesek mellett fellépett a magyarországi keresztény könnyűzenei élet színe-java is. Ennyi ismert külföldi előadó még sosem állt egyszerre színpadra hazánkban! Láthattuk például a háromszoros Grammy-díjas Michael W. Smitht, a Bethel Musicot, a Planetshakerst, Noel Richardsot, Martin Smitht, Tim Hughest. De nagy sikert arattak a hazai zenészek is: Pintér Béla, Molnár Ferenc Caramel, Oláh Gergő, Mező Misi és a Gável testvérek, Dobner Illés és Évi, az Új Forrás, a Hermons – és még hosszan sorolhatnánk, hiszen lehetetlen pár sorban visszaadni a pörgő, színvonalas programot.

A zene mellett a bátorító és ébresztő gondolatoknak is fontos szerep jutott: Mike Sámuelnek a mennyei gólörömről szóló igehirdetése mellett tanúságtételek és imádságok is elhangzottak. Az eseményen főszerkesztőnk, Győri Virág is szót kapott: a népes hallgatóság előtt elmesélhette gyógyulása történetét, kiadóvezetőnket, Herjeczki Kornélt pedig egy imádságra kérték fel a szervezők.

A rendezvény számtalan megható és felemelő pillanattal ajándékozta meg a résztvevőket, de az egyik legmaradandóbb pillanat kétségkívül az volt, amikor negyvenezer torokból egyszerre csendült fel Pintér Béla jól ismert dala:

„Jézus, te vagy minden álmom, éjszakám és nappalom,
Te vagy igaz szó a számban, az én Hajnalcsillagom,
Jézus, te vagy minden kincsem, sokat jelentesz nekem,
Köszönöm, hogy mindennap megtart a kegyelem…”

Az alkalom végén egy fantasztikus útravalót is kaphatott az összes jelenlévő: egy gyönyörű magyarázatos Szentírást, a Jézus-Bibliát, hogy Isten Igéje ne csak ezen az egy napon, hanem az év többi napján is ott lehessen mindenki szívében.

A rendezvényen elhangzott dalok, üzenetek folyamatosan kerülnek fel az Ez az a nap! honlapjára és közösségi oldalaira.

További érdekességek, beszámolók:
https://ezazanap.hu/?gclid=Cj0KCQjw54iXBhCXARIsADWpsG83bz3fS-4hFmqAjg-GpW37v1-7ozeqkA5fUUM5qhLiXFIA6MpKgL8aAhroEALw_wcB

A szerzőről


Lapozzon bele a legfrissebb lapszámunkba!

Story Oldal