Barion Pixel
bezár

A pohár fenekén

Belegondoltak már, kedves Olvasók, hogy csodák százai vesznek körül nap mint nap minket? Vannak közöttük hangosabbak, megdöbbentőbbek – gyógyulások, pálfordulások, újrakezdések –, és akadnak csendesebbek, hétköznapiak is: gond nélküli hazaérkezések, sikeresen vett akadályok, hirtelen elpárolgó félelmek… Hányszor csak az előbbieket vesszük észre! Pedig ezek is Istenünk gondviselő szeretetét hirdetik. Ne hagyjuk hát elillanni őket!

Hol azonnal, hol türelemre tanítva, de Isten mindig kész a segítségünkre sietni, ha hívjuk. Nincs ez másként anyagi dolgainkban sem – feltéve, ha felelősen, beosztóan tudunk élni javainkkal. Ám Isten nem azt ígérte, hogy soha nem érnek próbák minket. Sokszor éppen az a célja velük, hogy megtanuljuk: ilyenkor is számíthatunk rá.

Nemrég egy baráti házaspárral beszélgettünk, és szóba kerültek közöttünk azok a nehézségek és megtapasztalások, amelyeket az elmúlt időszakban éltünk át. Ők mesélték el bátorításul az alábbi élményüket nekünk.

Az esküvőjük után nem sokkal történt. Akkoriban igen szűkösen éldegéltek: hiába osztották be bölcsen a fizetésüket, időszakos munkáik miatt mindig csak éppen annyi pénzük volt, amennyi a következő váratlan lehetőségig tartott ki. Így aztán a nászajándékba kapott címletek szép lassan beleolvadtak a rezsibe, a dobozokat pedig már az esküvő után átkutatták, úgyhogy addigra elfogytak az ígéretes borítékok.

Egy nap az ifjú férj kénytelen volt csüggedten bevallani: hiába minden, kiürült a pénztárca. A feleség közben pontosan tudta, hogy a hűtő is éppen ilyen üres, ekkor mégis különös gondolata támadt: vigasztalni és bátorítani kezdte férjét, bízva benne, hogy Isten most is gondoskodni fog róluk, hiszen eddig is ezt tapasztalták. És hogy ne búslakodjon annyira, kibontott egy üveg ajándékba kapott bort. Közben viszont eltörött egy borospohár… Az asszonyka nevetve ment a konyhapult felé – „Sebaj, pohár legalább még akad!” –, és felnyitott egy nászajándékba kapott készletet. Ahogy belenyúlt a dobozba, megakadt a keze egy papírdarabban: a poharak között megbújva tizenötezer forintra talált! Az pedig éppen addig tartott, amíg megérkezett a következő munka is…

Nem sokkal ezután mindkettejüknek rendes, biztos állása lett, ma pedig már különös hálával gondolnak vissza erre a nehéz időszakra, amikor nem csupán az egymás iránti szeretetük erősödött meg, hanem az Isten iránti bizalmuk is.

A cikk a Family magazin 2012/1. lapszámában jelent meg.

A szerzőről


Lapozzon bele a legfrissebb lapszámunkba!

Story Oldal